Sosiaaliohjaaja tukiperhetyöhön pääkaupunkiseudulle

Mitä haemme?

Meneillään olevan tukiperhetoimintamme kasvuprojektin myötä haemme nyt joukkoomme sosiaaliohjaajaa hoitamaan tukiperheprosessin kokonaisuutta. Työ sisältää mm. uusien tukiperheiden rekrytoinnin ja valmennuksen, tukiperhesuhteen luomiseen liittyvän arvioinnin, neuvottelut ja muut toimenpiteet sekä tukiperheen tukityön. Tukiperheiden valmennus tehdään yhdessä työparin kanssa. 

Sosiaaliohjaaja on osa avohuollon tiimiä, jossa suunnitellaan ja kehitetään toimintaa yhdessä. Työhön voi sisältyä myös muuta sosiaaliohjausta kuten tuetut ja valvotut tapaamiset, ammatillinen tukihenkilötoiminta tai muu kotiin tehtävä sosiaaliohjaus. 

Sosiaaliohjaajan ensisijainen työpiste on Espoon Niittykummussa tai Vantaan Kivistössä. Työhön sisältyy kuitenkin matkustamista ja työtä tehdään laajalla alueella pääasiallisesti Etelä-Suomessa. Työntekijä toimii tarvittaessa työparina tukiperheiden valmennuksessa myös läntisessä ja keskisessä Suomessa. 

Mitä odotamme sinulta?

Tehtävä edellyttää sosionomin AMK-koulutusta sekä kokemusta lapsiperheiden varhaisen tuen palveluista ja/tai lastensuojelutyöstä. Kokemus kouluttamisesta katsotaan eduksi. Työ on hyvin omatoimista ja itseohjautuvaa, joten odotamme sinulta kykyä johtaa omaa työskentelyäsi, hyviä tiimityötaitoja sekä valmiutta tehdä tiivistäkin työparityötä. Odotamme sinulta myös avointa asennetta, kehittämismyönteisyyttä sekä innostusta kasvattaa ja kehittää yhdessä tukiperhetoimintaamme.

Sosiaaliohjaajalla tulee olla hyvät valmiudet esiintymiseen ja kouluttamiseen, sekä dialoginen työskentelyote niin asiakkaiden kanssa kuin työyhteisössäkin.

Tehtävä edellyttää valmiutta matkatyöhön, minkä vuoksi ajokortti on välttämätön.

Mitä tarjoamme?

Pääset osaksi lähes 200 työntekijän muodostamaa SOS-lapsikyläyhteisöä. Saat työtovereiksesi työstään innostuneita, eri alan ammattilaisia. Työsi tukena on niin lähiesimiehen kuin työyhteisön antama tuki sekä mahdollisuus työnohjaukseen, hyvään työterveyshuoltoon ja tarvittavaan täydennyskoulutukseen. Koulutamme kaikki sijais- ja tukiperheiden kanssa työskentelevät yhtenevään viitekehykseen, jonka perusta on dialogisessa vuorovaikutuksessa ja perheterapeuttisuudessa.  

Lisätiedot:

Lisätietoja tehtävästä antaa aluejohtaja Sointu Möller, p. 040 520 3264 (soittoajat  8.7. ja 15.7. klo 9-10). Haastattelut pidetään 30.7.

Tehtävä alkaa 2.9.2019 ja se on toistaiseksi voimassa oleva. Tehtävässä noudatetaan toimistotyöaikaa.

SOS-Lapsikylä on savuton työpaikka.

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Olemme lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palveluntuottaja. Toimimme myös kehittämiskumppanina kunnille ja maakunnille lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Hakuaika alkaa: 02.07.2019 10:30Hakuaika päättyy: 21.07.2019 23:55