Perhekumppani Lohjalle

SOS-Lapsikylän perhekumppani –palvelu on valikoitunut Lohjan Lapset SIB -hankkeen yhdeksi toteutuskumppaniksi. Lohjan Lapset SIB -mallissa tuetaan pääasiassa nepsy -oireilevien lasten perheitä, joiden haasteet liittyvät etenkin vanhemmuuteen, vanhempien jaksamiseen sekä muihin perheen yksilöllisiin ongelmiin. Perheet saavat Lohjalla tuekseen Perhekumppanin, joka kulkee perheen rinnalla ja auttaa perheitä eteenpäin. Toiminnan pohjana on SOS-lapsikyläsäätiön kehittämä Perhekumppani -malli.  Perhekumppani –palvelu toimii tällä hetkellä Varkauden kaupungissa sekä osana Vantaan Lapset SIB –ohjelmaa. Lapset SIB:stä voit lukea lisää täältä: https://www.lskl.fi/keskusliitto/hankkeet/lapset-sib/.

Etsimme innostunutta ja lapsiperheiden auttamiseen paloa tuntevaa aikaansaajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 16.9.2019 alkaen.

Sinulla on näkemystä ja osaamista lapsiperheiden tavoitteellisesta ja muutokseen tähtäävästä auttamistyöstä. Osaat käyttää perheiden kanssa työskentelyyn soveltuvia menetelmiä myös eri-ikäisten lasten kanssa. Olet uuden palvelun kehittämisestä innostunut, avoin ja luotettava, etkä pelkää ristiriitaisiakaan tilanteita. Olet itseohjautuva ja omaat hyvät ihmissuhdetaidot sekä kyvyn kuunnella. Työotteesi on luottamusta rakentava ja kykenet näkemään asioita totutusta poikkeavalla tavalla.

Perhekumppani –palvelu on perheiden rinnallakulkijuutta, perheiden ensisijaisten tarpeiden mukaista työskentelyä sekä perheen sitouttamista ja vaikuttavien palveluiden saamista perheen tueksi. Perhekumppani toimii vahvasti perheen kumppanina ja palvelujärjestelmän tukena. Asiakkaat ovat monesti useita palveluita käyttäviä lastensuojelun perheitä.

Työssä tarvitaan ennakkoluulotonta asennetta ja kykyä asettua perheen puolelle rinnallakulkijan asemaan. Tärkeimpänä taitona on kyky kohdata perheet sekä mukautua erilaisiin tilanteisiin ja yhteistyöhön eri instanssien kanssa.

Edellytyksenä on lapsiperhepalveluiden toimintaympäristön ymmärrys ja tuntemus sekä kyky kohdata perheet ja asettua heidän rinnalla kulkijan asemaan. Toimintaasi ohjaava motto voisi olla ”Ei parane olla päästä tärkeä, jos aikoo sydäntä kuulla!”

Sinulla on kokemusta lapsiperhepalveluista ja/tai lastensuojelusta useamman vuoden ajalta, tunnet palvelujärjestelmän ja olet toiminut tukea tarvitsevien perheiden kanssa aikaisemminkin. Tehtävä edellyttää lisäksi sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan AMK-tutkintoa tai siihen rinnastettavaa vanhempaa tutkintoa.

Työhön etsitään joustavaa henkilöä, joka pystyy itseohjautuvasti säätelemään omaa työaikaansa perheiden tarpeiden mukaan. Työ sisältää jossain määrin ilta- ja viikonlopputöitä. Tehtävään valittavan tulee esittää rikosrekisteriote: Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002.

Ota haaste vastaan ja tule innovatiiviseen toimintaympäristöön lastensuojelun näköalapaikalle. Tarjoamme sinulle vastuullisen, monipuolisen ja palkitsevan työtehtävän.

Lisätietoja tehtävästä antaa kehittämispäällikkö Hannu Rusama, puh. 044 761 4117 (soittoajat 10.6. klo 14-16 sekä 11.6. klo 13-16). Haastattelut järjestetään viikolla 27 (1.7. - 5.7.).

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Olemme lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palveluntuottaja. Toimimme myös kehittämiskumppanina kunnille ja maakunnille lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Hakuaika alkaa: 31.05.2019 14:00Hakuaika päättyy: 24.06.2019 12:00