Perhekumppani Vantaalle

SOS-Lapsikylän perhekumppani-palvelu on valikoitunut Vantaan Lapset SIB -hankkeen toteutuskumppaniksi. Vantaan Lapset SIB -mallissa tuetaan perheitä, joissa lapsella on keskittymisen, käyttäytymisen, sosiaalisuuden ja tunne-elämän haasteita. Lisäksi vanhemmilla voi olla omia haasteita, kuten pitkäaikainen sairaus ja/tai psyykeen, toimeentuloon tai vanhemmuuteen liittyviä ongelmia.

Perheet saavat Vantaalla tuekseen perhekumppanin, joka kulkee perheen rinnalla ja auttaa perheitä eteenpäin. Toiminnan pohjana on SOS-Lapsikylän kehittämä perhekumppani-malli. Tarkoituksena on yhdessä perheen kanssa kartoittaa tuen tarpeen juurisyyt ja muodostaa tukipalveluiden kokonaisuus, jonka avulla perheen tilanne tasaantuu ja perheen saama tuki on vaikuttavaa.

PERHEKUMPPANI VANTAALLE

Kiinnostaako sinua antoisa ja monipuolinen tehtävä maineikkaassa ja perinteikkäässä, mutta uudistuvassa ja kasvavassa järjestössä? Etsitkö työtä, joka tarjoaa kehittämis- ja vaikutusmahdollisuuksia? Haemme nyt Vantaalle kahta (2) innostunutta ja lapsiperheiden auttamiseen paloa tuntevaa perhekumppania toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Perhekumppanina tehtäväsi on toimia perheen tilanteen kartoittajana, palvelujärjestelmän tuntijana sekä perheen tukikokonaisuuden koordinoijana. Työssä tarvitaan ennakkoluulotonta asennetta ja joustavuutta sekä kykyä asettua perheen puolelle rinnalla kulkijan asemaan. Tärkeimpänä taitona on kyky kohdata perheet, rakentaa luottamuksellinen suhde sekä mukautua erilaisiin tilanteisiin ja yhteistyöhön eri instanssien kanssa.

Sinulla on kokemusta lapsiperhepalveluista ja/tai lastensuojelusta useamman vuoden ajalta ja tunnet lapsiperhepalveluiden toimintaympäristön. Odotamme sinulta näkemystä ja osaamista lapsiperheiden tavoitteellisesta, muutokseen tähtäävästä auttamistyöstä. Osaat käyttää perheiden kanssa työskentelyyn soveltuvia menetelmiä myös eri-ikäisten lasten kanssa.

Toivomme, että olet uuden palvelun kehittämisestä innostunut, avoin ja luotettava, etkä pelkää ristiriitaisiakaan tilanteita. Olet itseohjautuva ja omaat hyvät ihmissuhdetaidot sekä kyvyn kuunnella. Parhaat edellytykset työhön antaa sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan AMK-tutkinto tai siihen rinnastettava vanhempi tutkinto.

Tehtävään etsitään joustavaa henkilöä, joka pystyy säätelemään omaa työaikaansa perheiden tarpeiden mukaan. Työ sisältää jossain määrin ilta- ja viikonlopputöitä. Tehtävään valittavan tulee esittää rikosrekisteriote: Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002.

Ota haaste vastaan ja tule innovatiiviseen toimintaympäristöön lastensuojelun näköalapaikalle. Tarjoamme sinulle merkityksellisen, monipuolisen ja palkitsevan työtehtävän moniammatillisessa työyhteisössä, jossa kehitämme toimintaamme koko ajan. Työhyvinvoinnin tueksi tarjoamme lounasedun, kulttuuri- ja liikuntaedun sekä kattavan työterveyshuollon.

Lisätietoja tehtävästä antaa kehittämispäällikkö Hannu Rusama, puh. 044 761 4117 (4.12. klo 9-13 sekä 5.12. klo 9-16). Haastattelut järjestetään viikolla 51 (17.12., 18.12. sekä tarvittaessa 20.12.) Työ alkaa helmikuussa 2019.

Lisää Vantaan Lapset SIB -mallista voit lukea täältä: https://hyvankehalla.com/2018/11/03/sib-bisnesta-vai-saastoa-uusilla-palveluinnovaatioilla/

Social Impact Bond, SIB -vaikuttavuusinvestointihankkeen mallit löydät lyhyesti kuvattuna täältä: https://www.lskl.fi/teemat/ehkaiseva-tyo/vaikuttav...

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Tarjoamme yhteisöllistä perhehoitoa sekä räätälöityä tukea perheille. Toimimme myös kehittämiskumppanina kunnille ja maakunnille lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.


Hakuaika alkaa: 28.11.2018 13:00 Hakuaika päättyy: 13.12.2018 23:55