Perhekuntoutuksen ohjaaja Espooseen

Olemme avanneet keväällä 2020 uuden perhekuntoutusyksikön Espooseen. Perhekuntoutus toteutetaan koko perheen sijoituksena ympärivuorokautisessa perhekuntoutusyksikössä, jonka asunnot sijaitsevat kerrostalossa Espoon keskuksessa, remontoiduissa tiloissa. Perhekuntoutuksessa tuetaan perheterapeuttisin menetelmin perheenjäsenten välistä vuorovaikutusta ja kiinnitetään huomiota myönteisiin voimavaroihin ja mahdollisuuksiin. Tavoitteena on lapsen kasvuolojen turvaaminen, ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen ja perheen yhdessä säilyminen. Vanhempia tuetaan konkreettisesti ja eri menetelmin arjen hallinnan taidoissa sekä vanhemmuudessa. 

Hei sinä lastensuojelun ammattilainen! Haemme Espoon perhekuntoutusyksikköömme ohjaajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Olisitko sinä etsimämme ammattilainen täydentämään moniammatillista tiimiämme? 

Ohjaajan työ pitää sisällään erilaisia lapsiperheen arjen toimintoja, terapeuttista työskentelyä sekä ryhmien ohjausta. Työ on pääsääntöisesti kaksivuorotyötä (voi sisältää myös yövuoroja silloin tällöin) ja siihen kuuluu myös viikonlopputyötä. Lisäksi tehtävään kuuluu jonkin verran kodinhoidollisia tehtäviä.

Ohjaajana toimit tiiviissä suhteessa perheeseen ja sen jokaiseen jäseneen kuntoutuksen ajan. Elät mukana perheen arjessa tavoitteena luoda luottamuksellinen yhteistyösuhde. Työskentelymme lähtökohtina ovat läpinäkyvyys, asiakaslähtöisyys ja dialogisuus, joiden kautta perheen oma toimijuus vahvistuu.

Mitä odotamme sinulta?

Olet etsimämme tyyppi, mikäli haluat työskennellä perheen kumppanina kohti perheen ja sosiaalityöntekijän kanssa luotuja tavoitteita. Omaat lähtökohtaista arvostusta ihmisyyttä kohtaan, valmiutta joustavaan työskentelyyn ja ymmärrät toiminnallisuuden merkityksen perhetyössä keskustelun rinnalla. Mottosi työssäsi voisi olla ”vain kädet savessa pääsemme yhdessä valamaan uusia taideteoksia”.

Odotamme sinulta vähintään vuoden kokemusta lastensuojelutyöstä sekä innostunutta ja motivoitunutta työotetta. Olet rakentava työyhteisön jäsen, joka uskaltaa ottaa asioita puheeksi ja kannustaa työtoveria.

Tehtävä edellyttää sosiaali- tai terveysalan korkeakoulututkintoa (AMK) tai siihen rinnastettavaa vanhempaa tutkintoa. Eduksi luetaan päihde- tai mielenterveystyön ja/tai monikulttuurisen työn kokemus. Työn luonteen vuoksi on toivottavaa, että sinulla on ajokortti.   

Mitä tarjoamme sinulle? 

Tarjoamme sinulle monipuolisen, innostavan ja merkityksellisen tehtävän lastensuojelun asiantuntijaorganisaatiossa. Pääset osaksi lähes 200:n työntekijän muodostamaa SOS-lapsikyläyhteisöä. Perhekuntoutuksessamme toimii moniammatillinen tiimi, jonka jäsenet ja esimies tukevat toistensa onnistumista. Työn tukena toimii myös työnohjaus. Tarjoamme työntekijöillemme myös kattavat työterveyshuollon palvelut sekä liikunta- ja kulttuuriedun. Tervetuloa kehittämään toimintaamme kanssamme!

Lisätiedot:

Lisätietoja tehtävästä antaa tiimivastaava, perheterapeutti Marja Koskela, p. 044 739 3612. Työ alkaa 15.10. 2020 tai sopimuksen mukaan ja on toistaiseksi voimassa oleva. Työaikana noudatetaan jaksotyöaikaa. 

Haastattelemme hakijoita jo hakuajalla ja tehtävät täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä, joten toivomme kuulevamme sinusta pian!

Tehtävään valittavan tulee esittää rikosrekisteriote: Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002.

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Olemme lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palveluntuottaja. Toimimme myös kehittämiskumppanina kunnille ja maakunnille lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.


Hakuaika alkaa: 14.09.2020 12:00Hakuaika päättyy: 05.10.2020 23:59

Jaa ilmoitus